top of page

Често задавани въпроси

Как мога да си запазя час за преглед?

 

  • Можете да си запишете час при нас на място,  ако ни се обадите по телефона или ни пишете на ел.поща. Работим само с  предварително ангажирани часове. Времето, което отделяме за първоначален преглед, е 60 мин. Подробно ще обсъдим с Вас състоянието Ви, Вашите желания и ще Ви разясним процедурите, от които се нуждаете. Ще Ви предложим варианти на лечение.

  • Профилактичните прегледи са с продължителност 30 минути и също се уговарят предварително, по график.

  • Ако имате нужда от преглед по спешност, поради болка или оток, ще Ви приемем в рамките на деня или в следвашите 1-2 дни, в зависимост от състоянието Ви. 

Как мога да си запазя час за художествени реставрации?

  • Първоначално се запазва час за преглед и обсъждане на Вашето състояние. Денталният лекар ще направи фотоснимки, които заедно ще разгледате и обсъдите. Важно е да знаем какви са Вашите очаквания и дали лечението ще бъде цялостно или частично.

  • На втората ни среща нашият Координатор ще Ви представи предварителен лечебен и финансов план. Той е индивидуален за всеки пациент и е съобразен с  конкретните особености на  предстоящото лечение.Тогава се уточнява и необходимото време за лечение. Една художествена реставрация се изработва средно за  1 до 3 часа в зависимост от сложността. Запазването на часове за цялостно лечение се планира предварително.

  • След приключване на лечението зъбите се оставят за 3 седмици за да придобият окончателния си цвят и да се рехидратират, след което се извършва финалното полиране. Ако желаете  избелване, то се провежда предварително, преди изработката на художествените реставрации, които ще бъдат съобразени с по-светлата цветова гама.

Нормално ли е да имам болка  в зъб след  проведено лечение на коренови канали? 

 

След кореново лечение на зъба е нормално да имате болка спонтанно или при натиск. Тя ще изчезне след около1-2  седмици.  Възможно е да чувствате зъба си по-висок. Избягвайте да го натоварвате. Лекуващият лекар ще Ви предпише подходящи  медикаменти.

bottom of page