top of page

Избелване на зъби с професионална система за домашно избелване  POLAnigth

Система за домашно избелване

 

Това е метод за домашно избелване. При него се премахват пигментации и оцветявания от емайла и зъбите просветляват с няколко нюанса. Избелващото вещество е под формата на гел. Той се поставя от пациента в индивидуално изработените му силиконови шини. Продължителността на процедурата зависи от тежестта на оцветяването и цвета, до който искате да избелите зъбите. Обикновено избелването се провежда за около 15 дни.

 

 Задължително е преди избелването да се премахнат зъбния камък, биофилм,  външни оцветявания от цигари и напитки. Ако имате възпаление или кървене от венците или дълбоки костни джобове, е задължително да проведете пародонтално лечение и след това да пристъпите към избелващи процедури.

 

Избелването не е вредно за зъбите. Това е чисто козметична процедура, която не се отразява по никакъв начин на здравината на емайла. Всички изследвания през последните 20 години са доказали, че избелването е безопасно и ефективно.

Някои пациенти могат да получат леко раздразване на венците или зъбна чувствителност, които ще изчезнат със завършване на процедурата.

 

Системата за домашно избелване, върху която имаме наблюдения повече от 10 години, се нарича POLAnigth. Тя е лесна за употреба, а резултатът се забелязва още след първите няколко апликации. Ефектът от процедурите продължава с години, но е желателно един път годишно да се прави поддръжка с 3 до 5 апликации. Избелването има дълготраен ефект при редовно премахване на зъбния камък и поддръжка на отлична орална хигиена.

 

Избелването не променя цвета на изкуствените материали като фотополимери, мостове, корони и фасети.
Тетрациклинови зъби, зъби с флуороза, се избелват два пъти по-трудно.

 

 

bottom of page